söndag 12 april 2015

Avmaskat

Det är ofta lättare för mig att få tid till lite stickning, än att sätta mig att sy. Så medan jag sytt på pappas täcke så har jag också hunnit sticka lite strumpor och en halsduk.

Börjar med strumporna här. Hittade ett mönster som jag gärna ville testa, men det tog ett bra tag innan jag kom till skott.
Mönstret heter Yoshino Socks och är designad av en  tjej som heter Karin Michele från Atlanta. Inspirerad av Yoshino körsbärsträd - visst är de bedårande?


När jag var klar med det vita paret så hade jag ett nystan av varje färg kvar, och bara för att det var så roligt att sticka dem och jag var nyfiken på vad som hände om jag bytte färg så blev det ett par till:Älskar båda paren!Jag har stickat dem i Drops Fabel vit och Drops Delight Lila/Rosa (nr 06), på mina 2.5 fyrkantiga trästickor - favoriterna!

Parallellt med det mörka paret så stickade jag mig en halsduk som passar till min dunjacka/kappa.
Denna gång är det Clara Falks design "Medvind" eller "Tailwind".Garnet är  Supersoft från Magasin Duett, brun vit och läppstiftsrött! 
Tror att jag stickade på 4:or - det är ju flera dagar sedan jag blev klar...
Jag är känslig för stickigt, den här är preciiiis på gränsen, men den är härlig!Till sist så tog influensan mig förra veckan. När jag ändå inte kunde göra något annat så letade jag fram ett UFO ur mina påsar. En sjal som jag påbörjade för två år sedan.

"Arga stickaren" Kamilla Svanlund har designat sjalen "Solution".
Jag ville också göra en solgul som den i mönstret, men när mitt garn jag beställt kom vara det blekgult - redan där tappade jag lite lusten. ( Men så har jag en vän som passar så bra i den färgen, så det är tanken att hon ska få den istället.)
Vi var inte alltid vänner - jag, garnet, mönstret och stickorna så därför hade den hamnat i en påse längst ner i stickkorgen.

Men nu är den klar och jag är så glad att jag gjorde det!


Garnet heter Geisha, är 100 % silke och handfärgat av Chiligredelin, som numera finns på Etsy.
Jag har stickat på st 4, återigen fyrkantiga trästickor - som var svåra att göra alla minskningar och avmaskningar på, men hade ingen annan sticka som var slät nog. Garnet fastnade på Karbonzditona.


Jag var inte alltid överens med mönstret, till höger i bild syns den fulaste spetsen, men nu ville jag hellre få sjalen färdig än att ha stickat rätt. Och felen gör ju att det syns att det är riktigt hantverk - ellerhur!!

Och visst är den vacker!
Sugen på att sticka en till, men i annan färg och annat garn och andra stickor!

Ha en bra vecka!

MalinPS. Alla mönstren finns att köpa på Ravelry.com

PS igen - Tack för alla kommentarer på pappas täcke. För att jag varit sjuk har jag inte orkat svara var och en, men är glad och tacksam att ni tar er tid och skriver en rad! Tack!
7 kommentarer:

 1. Hoppas du har kurerat dig nu och att influensan har försvunnit. Dina sockar är bara så fina, halsduken lika så och sjalen är bara så underbar, du är superduktig med dina stickor!
  Kram

  SvaraRadera
 2. Du har återigen gjort ljuvliga saker, Malin!
  Din "Tailwind" är så snygg!
  En otippad färgkombo som är DU!
  Det ser man ju på bilden om inte annat!
  Vad långt ditt hår har blivit! Snyggt!!!
  Jag måste också be om ursäkt!
  Jag har nog minst tre osvarade kommentarer från dig!
  Tänkte att jag skulle sätta mig och skriva ett långt svar, men tiden bara susar förbi!
  Hoppas att du mår bättre nu och att allt är Ok!
  Kram//Maja

  SvaraRadera
 3. Väldigt söta sockor du stickat. Jättefint mönster! Jag har aldrig hört talas om fyrkantiga stickor.

  SvaraRadera
 4. Väldigt söta sockor du stickat. Jättefint mönster! Jag har aldrig hört talas om fyrkantiga stickor.

  SvaraRadera
 5. Since you expect brilliant great life, then we should be starting today, with unwavering determination and unwavering faith, with their wisdom and perseverance, to create you and human happiness.

  _________________________
  fastfifa16 and FIFA 16 Coins

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar, jag blir lika glad för alla!
/ Malin