tisdag 7 april 2015

Pappa 70 år

Min pappa är en liten fryslort. Så vad passar bättre som födelsedagspresent än ett täcke?


Han gillar också mycket färg, så täcket fick bli färgglatt, men ändå maskulint.Födelsedagen var redan i Januari, men då var täcket inte klart för att jag haft ont i en arm och hand under senhösten.


Jobbade på i januari, men insåg att jag inte skulle hinna klart till födelsedagen, så då blev det lite liggande ett tag igen. Det var en så herrans massa kvilttrådar att fästa.

Baksidan är av mörkblå fleece för att värma gott. Mysigt, men jättesvårt att fotografera så att både kviltning och färg syns bra.
Nu i påsk kunde jag äntligen överlämna täcket.


Jag tror att det blev uppskattat, han säger inte så mycket min pappa. Men det ligger nu på plats i favoritfåtöljen.Vårblommor i krukorna utanför dörren sprider vårglädje i solen som skiner så fint idag.
Ha en bra dag!

Malin


8 kommentarer:

 1. Vilket vackert täcke du gjort till din pappa. Klart han tycker om det, men jag vet hur det är med föräldrar som inte säger så mycket, man får se vad de gör istället. Och att det ligger på plats i fåtöljen tycker jag är ett bra betyg!

  SvaraRadera
 2. Så flott teppe, det blir nok deilig på kjølige dager! Flotte farger og quilting, skjønner at det var mye arbeid å feste tråder. Jeg fester også alle tråder, delv om jeg har festesting på maskinen.....

  SvaraRadera
 3. Vilken trevlig kvilt du har sytt till din Pappa i 70-årspresent, den kommer han alla gånger att använda flitigt!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Pappas kvilt blev ju verkligen vacker, Malin!
  Dina bilder är bra och jag tror att de satte fart på inspirationen hos fler än mig!
  Kram//Maja

  SvaraRadera
 5. Ett kanonfint täcke och vilken härlig present till pappa, som självklart är rörd och glad, ibland är det bara så svårt att visa det!!!
  kram

  SvaraRadera
 6. Klart att det blev uppskattat! Det är superläckert och ser ut som en natthimmel med massa stjärnor på - kände att inspirationen rann till nu för jag gillade verkligen mönstret.
  Kramisar

  SvaraRadera
 7. Så jättesnyggt täcke du har gjort!
  Baksidan blev ju jättefrän!
  kram Gunilla

  SvaraRadera
 8. Vilket läckert täcke till din pappa!

  Då vet jag vad jag också är :-))
  kram Gudrun

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar, jag blir lika glad för alla!
/ Malin