tisdag 21 februari 2012

Att ge kommentarer på en blogg - ang inställningar i Blogger

Att ge kommentarer på en blogg är alltid trevligt och mycket uppskattat hos den som har bloggen.
Men av säkerhetsskäl har Blogger nu ändrat inställningarna så att varje kommentar ska bokstavsverifieras för att kunna genomföras.
Detta gör det krångligare att  lämna kommentarer, jag och förmodligen många med mig struntar jag då i det i de flesta fall. Så vill iallafall inte jag ha det! Jag vill ju ha kommentarer!

Jag har slitit mitt hår idag för att få bort bokstavsverifieringen på min blogg.
När jag startade bloggen valde jag i en kryssruta (prick) att inte ha denna verifiering. Letade som en galning efter denna igen, sökte på hjälpsidor mm. Men hittade den ingenstans.

Efter lite googlande hittade jag dock en annan bloggare med samma problem och med hennes hjälp har jag nu löst det på min blogg. Jag hoppas att detta hjälper även dig om du har problem:

Att ta bort bokstavsverifiering/ordkollen vid kommentarer i Blogger:
 Gå tillbaka till det gamla Blogger-gränssnittet genom att klicka på ditt kugghjul ("Blogger-Alternativ")uppe till höger när du är inne i "Utforma".
Där väljer du  "Gammalt Blogger-gränssnitt"

Nu kan du gå till Inställningar/Kommentarer. Scrolla ner.
En av de sista frågorna lyder: "Vill du visa ordkollen för kommentarerna?" Klicka i "Nej" här och gå längst ner på sidan och spara inställningarna.

BORTA!
Phu!

Nu kan du gå tillbaka till nya gränssnittet om du vill, inställningen hänger kvar.
(Och jag hoppas att det är permanent, tills jag som bloggare bestämmer något annat!!)

Kommentera gärna detta inlägg med dina erfarenheter.

Tack!

Malin

PS. Använder du "gamla gränssnittet" så behöver du bara gå in under inställningar och kommentarer för att ta bort ordkollen, förstås.

4 kommentarer:

 1. Vad skönt att du hittade var man ändrade, för visst är det krångligare med än utan ordverifiering! Ska genast kolla om den har ploppat upp på min sida igen...
  Kram Lizzan

  SvaraRadera
 2. Ja, visst är det irriterande krångligt.
  Och jag förstår inte vitsen heller.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det enklare utan kontroll, men verfieringen är där för att försvåra för datorprogram som skickar in spamkommentarer. Jag behövde lägga till verifiering på en wordpress-blogg som jag administerar pga att det blev så mycket skräpkommentarer att ta bort.
   Men vi som skriver på svenska har en fördel då spamrobotarna oftast är engelskspråkiga. Vi får hoppas att Malin slipper spam även i fortsättningen.

   Radera
  2. Hej!
   Jag är medveten om varför kontrollen finns och det är ju bra där det behövs. Men jag som aldrig fått något spamm på min blogg ser inte behovet just nu och vill då ha det lätt att bestämma själv. Men nu vet jag ju hur jag aktiverar den om jag skulle ha behovet.
   Jag vill att det ska vara enkelt att kommentera på min kommentar, annars får jag inte kommentarer och det vill jag ju ha!
   Ändrar det sig och ändrar det sig.

   Radera

Hej!
Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar, jag blir lika glad för alla!
/ Malin