söndag 29 december 2013

Det allra allra sista..

Det allra sista projektet som blir färdigt i år, det sista bidraget till Majas scrapsutmaning, som rullat varje månad hela året, och de sista resterna av scraps från tygserien "Gypsy Bandana" (Michael Miller), som fanns i mina gömmor.

Jag startade redan här att sy små trianglar av de allra pyttigaste resterna av dessa tyger.
Idag fick det (trots det vackra vädret!) bli ett dammskydd till min symaskin (fö en Bernina 440 QE) vilket jag borde ha skaffat mig ett för länge sedan. Ett som man skjuter på från sidan och är öppet i högra gaveln för att trådar från trådställningen ska kunna sitta kvar under vilan och dammperioderna.


Inspirationen till scrapsarbetet fick jag hos Amanda Jean, här och här. Jag har följt henne och hennes blogg i många år nu, hon har den blogg jag följt längst av alla - tycker att den är så trevlig på alla sätt.
Mina trianglar sklijer sig en del mot hennes pga tygvalet, men annars har jag också sytt på papperstrianglar som var 3", så färdig sida på triangeln är 2,5".


Jag tycker om rött, har röda detaljer i syrummet / kontoret och hade tänkt att det skulle bli ett enfärgat rött tyg som komplement eftersom scrapsen inte räckte till hela skyddet. Men så låg där ett cerise/fuchsia-färgat tyg och ropade att det skulle vilja vara med, så det blev så. Det blir inte alltid som man tänkt sig, men det blir bra ändå!


Någon gång ska jag börja öva på frihandskviltning igen. Har sytt en del tidigare och tycker nog att jag behärskade det rätt bra, men nu kör jag bara fast när jag ska öva, tappar all fantasi och inspiration när jag ska sätta mig. Hur hittar jag den igen?
Har också ofta lite bråttom och vill bli klar när jag kommit så långt som till kviltningen så jag tar mig inte tiden.
I dag blev det raka linjer "rakt av" för jag iddes inte frihandskvilta. Det resulterade i små stjärnor.


Kanske blir 2014 en utmaning i frihandskviltning?

GOTT NYTT ÅR!

*

Malin

10 kommentarer:

 1. Mumsigt snyggt symaskinsskydd!
  Naturligtvis har du en lott!
  Kram//Maja

  SvaraRadera
 2. Ett otroligt härligt färgsprakande dammskydd din symaskin fick jätte läckert !!Din son täcke går inte av för hackor det heller. Gott slut och Ett Gott Nytt SY År till dig från Bambi

  SvaraRadera
 3. Så fargerikt og flott beskyttelsestrekk til symaskinen! Rette linjer gir en flott quilting, men frihåndsquilting er morsomt, så lykke til med utfordringen du gir deg selv i 2014!
  Godt nytt år!

  SvaraRadera
 4. Så läckert! Trianglarna känns verkligen inspirerande.
  Gott Nytt År!

  SvaraRadera
 5. En explosion i härliga färger!
  Ditt symaskinsskydd är så läckert, tycker jag.

  Dollandesign

  SvaraRadera
 6. Vilket snyggt överdrag för symaskinen! Kram och Gott Nytt År önskar jag dig

  SvaraRadera
 7. Jätteläckert överdrag, och härligt färgglatt!

  SvaraRadera
 8. Jätte snyggt "symaskinsfodral" i underbara färger.
  Så klart du kommer att frihands kvilta mer detta år, övning ger färdighet.
  Må så gott 2014

  SvaraRadera
 9. Riktigt läckert!

  God fortsättning på det nya året. Kram!

  SvaraRadera
 10. Härlig färkaramell i syrummet! Och quilta över huvud taget har jag lite skräck för :-) Det är väl som vanligt "upp på hästen" som gäller.

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar, jag blir lika glad för alla!
/ Malin