söndag 26 januari 2014

Vintersemester

Denna vecka har familjen och jag varit i fjällen och åkt skidor. Det har varit den kallaste vecka 4 i "våra fjäll" på de senaste fem åren, men också finaste. Klart och kallt har det varit, för kallt att stanna till och fotografera tyvärr.
I bilen på vägen upp stickade jag på stickor nr 10 med dubbelt garn, är mest van med nr 2 1/2 numera och har aldrig stickat med så tjocka stickor tidigare, så ovant var det. Men FORT gick det ju!
En halsduk för kalla dagar blev det.
Här på skidkläderna, men den är tänkt till min bruna dunkappa.Stickad i en tråd "Shang- Hai" från Marks & Kattens - med öglor som bildar härliga "blommor" - och en tråd "Juvel" från smc, för värmens skull.

Kvällen innan vi åkte iväg drog jag fram stora scraps i syrummet och skar upp en hel del av dem till mitt nya handsömnadsprojekt (semesterprojekt). Det har grott i huvudet länge, minst sedan jag såg den här härliga instruktionsvideon första gången, och nu kändes det som det var läge att starta.
Så här såg det ut när jag startat uppe i stugan:


Och nu ser det ut så här:Har funderat länge vad jag ska använda för bakgrundsfärg, när jag letade efter en annan sak bland mina tyger hittade jag en ganska stor bit av denna begie, så det fick bli den och nu blir kviltens storlek beroende på hur långt den räcker, har ingen aning eftersom jag inte försökt räkna på det. Färgen lyfter de andra fint, är glad över valet!
Jag syr EPP över pappersmallar med en 2"-sida. Hade velat ha de plastmallar som hon använder i videon, men har inte hittat dem i någon svensk butik.

Lite stickning har det också blivit både i stugvärmen och som här framför brasan i backens restaurant när mina tår var för kalla för att åka skidor och barnen gick i skidskola.Det blir ett par restgarnsstrumpor ( tillbaka på nr 2 1/2! ) i helsvart Fabel, melerad Fabel och helgrå Opal. Dessa ska bli en present när de blir klara.

Hoppas ni haft en lika fin vecka som jag haft!

Malin

3 kommentarer:

 1. Härligt med vintersemester, jag längtar så efter våran :))

  Mysiga handarbeten du haft med, tur kanske med tanke på kylan.

  Ha det gott, kram!

  SvaraRadera
 2. Var har ni varit någonstans? Ser ut som vid Grövelsjöns slalombacke :))

  SvaraRadera
 3. Vilka härliga arbeten du ger dig på!
  Inget verkar vara för stort eller för litet!
  Ser fram emot att få se ett färdigt stjärnscrapsarbete!
  Kram//Maja

  SvaraRadera

Hej!
Tack för att du tar dig tid att lämna en kommentar, jag blir lika glad för alla!
/ Malin